Blogg

Tävling igen

2012-10-13 17:59 | 2 kommentarer

Idag var vi uppe med tuppen och styrde kosan mot Södertälje där jag och Alfons skulle tävla lydnadsklass II. Platsen gick bra, inga konstigheter. Fria följet gick över förväntan, kändes riktigt bra och vi fick nog det bästa betyget någonsin för vår del. Läggandet nollade vi då han inte la sig på mitt första kommando utan jag fick säga ligg en gång till och då gjorde han det fint. Inkallningen fasade jag lite för då jag fick stå mellan två hinder och kalla in. Jag märkte att ju närmare Alfons kom ju mer siktade han på hindret, så jag fick lägga på ett rejält "fot" och då kom han in och satte sig bredvid mig. Sen var det dags för rutan, han sprang fint in men jag var för långsam med att säga stanna så han fick en tass utanför så det blev en nolla där med.. Sen var det dags för den fruktade apporteringen. Han sprang ut, studsade till på apporten, tog den och kom tillbaka. För att säkra så hjälpte jag honom in med ett "fot" och handrörelse och då kom han in så fint. Det är ju verkligen vårat värsta moment så jag tyckte att det var bättre att säkra. Hoppet gick fint, bra uthopp och han satte sig på en gång. När jag skulle kalla tillbaka honom så satt han så fint kvar så det var bara att ta till ett DK. Sist men inte minst så var det fjärren. Vi ställde upp och jag la honom ner, när jag skulle gå glömde jag säga "stanna kvar" så Alfons följde med så fint. Det var bara att berömma och börja om och då gjorde han det jättefint, så typiskt att han har en så klantig matte ;-)

Betygen för dagen blev som följer:
1. Platsliggande - 10 p
2. Fritt följ - 9 p - Strulig högerhalt, tränger ngt i vänstersväng
3. Läggande - 0 p - Lägger sig ej på första
4. Inkallande - 8,5 p - DK ingång, strulig ingång
5. Sändande med ställande - 0 p
6. Apportering - 6 p - vill döda apporten, tempo in, DK ingång
7. Fritt hopp över hinder - 8 p - Segt sättande, DK
8. Fjärrdirigering - 5 p - DK, sätter sig upp, ljud, strul vid lämnandet
9. Helhetsintryck - 8 p
SUMMA: 130 p
Innan denna tävling var jag helt säker på att jag skulle ta LP II med ALfons men efter denna tävling är jag inte lika säker. Det känns inte som om Alfons tycker att det är så roligt längre, jag kan liksom inte peppa igång honom innan start som jag kunde förut.. Jag och Diana har pratat om att köra rallylydnad med Alfons och Lina så frågan är om jag ska satsa på det istället. Jag vet egentligen ingenting om rallylydnad men det lilla jag sett och läst så verkar det spännande. Tror också att det skulle passa Alfons då man får prata med dem under tiden. På lydnadsplan under tävling så känner man verkligen hur Alfons energi pyser, han har inte den motorn för att hålla i ett helt program. Ja det tål att tänkas på hur vi ska göra, rallylydnaden tänker jag testa men frågan är om vi gör ett nytt försök med tvåan till våren.
På väg hem så blev jag så sugen på att valla så vi åkte ut till fåren. Jag var riktigt nöjd med Ovis, han börjar kunna ta dirigering på långt håll och flankeringarna från andraposition börjar fungera hyfsat. Man märker att han börjar bli lite äldre, han börjar landa lite i sig själv även om det fortfarande märks väldigt väl att han är ung :-) Igår när vi körde uppletande så kom han tillbaka med en sak och bollade den i luften några gånger innan han lämnade av den :-) Alfons var verkligen intresserad idag när Marianne vallade  med sina hundar så när vi vallat färdigt med de andra så fick Alfons testa. Han gick fram lugnt och försiktigt och nosade lite på dem. Sedan ville han gå runt dem så jag släppte linan och han smög runt till balanspunkt. När jag backade så följde fåren med mig och Alfons fick känslan av att det var han som flyttade på dem. Han balanserade några gånger och var så himla nöjd med sig själv när vi var klara. Söta lilla hund <3
 Nästa helg blir det brukslydnad för hela slanten med de finaste vännerna, ser jag verkligen fram emot!
På återseende :-)


RSS

Bloggkalender