Blogg

Hundträning och Nyår

2012-01-03 16:15

Jaha då var det redan ett nytt år och man ska nu lära sig att skriva 2012. Jag har redan planer inför året och jag behöver väl inte säga att det handlar om hundar, träning och tävling 

Jag har som mål att starta Alfons i klass II i lydnaden och även få LP II på honom. Med Ovis hoppas jag kunna starta i klass I lydnad, appellen i söket och kanske att vi även vågar oss på någon started i vallning. Än så länge är det bara mål och planer men det känns bra att ha dem för då vet man hur man ska lägga upp träningen. Sen får vi se hur långt vi kommer, huvusaken är att vi ska ha väldigt mycket roligt tillsammans!

Några dagar innan nyår så packade jag väskorna och for till Uppland, närmare bestämt Kroksbo. Där bodde vi från torsdag till söndag för att få komma undan alla raketer här hemma i Oxelösund då Alfons inte gillar dem.. Det var underbart snälla Micke, Veronica och Emma som hade erbjudit mig att få komma dit och våldgästa dem i några dagar. På lördagen, självaste nyårsafton, så fick vi ytterligare sällskap i form av Janne, Åsa, Marianne och Gunnar med deras hundar. Solen sken så vi fick chansen att valla lite på ankorna.

1 

För Ovis som är så pass ung så var det mest bara att få känna på lite hur det är. Han tyckte i alla fall att dem var väldigt intressanta. 

2 

Vi fick chans att valla även på söndagen och då gick det bra mycket bättre. Lugnare och trevligare och det kändes då lite mer som vallning än som att bara vandra inne hos ankorna 

4 

Janne och Åsas fina Tanka

5 

De söta, vackra indiska löpankorna

6 

Micke och duktiga Spike

7 

Söta Spike, 1 år

8 

Marianne med Ovis kullsyster Faith

9 

Gunnars fina Race, 1 år

11 

Veteranerna i gänget hade första parkett 

12 

Fina Tanka

16 

Nyfikna Race undrar när de ska släppa ankorna till henne

14 

Gunnar och Race

15 

Mickes Ramsey

18 

Ovis och Race i bustaget

Idag var jag ut till OBK och körde uppletande med både Ovis och Alfons. Båda fick en liten retning innan jag skickade ut dem bara för att höja motivationen. På Ovis fungerade det riktigt bra och han hämtade in alla fyra föremål snabbt och effektivt. Ett skick blev lite mycket spring runt i rutan men i det stora hela är det inget jag ska gnälla över. När det var Alfons tur fick han ytterligare lite mer retning då han behöver få upp lite tempo och säkerhet. Det fungerade verkligen de första tre skicken men det fjärde hade jag nog snurrat upp honom lite för mycket och då kom skallen och förvirringen. Efter att vi samlat oss igen så plockade han även in det fjärde föremålet. Det är svårt att hitta balansen för vad som är lagom att snurra upp dem och vad som blir för mycket. Det kan vara olika från dag till dag beroende på deras energi, vilja osv och såklart beror det även på vädret. Man får helt enkelt lära sig under resans gång och testa för att se vad som fungerar för just den dagen och det passet. Sedan blev det lite lydnad och jag började med Ovis. Vi jobbar fortfarande mycket med grunder men jag känner att vissa delar verkligen börjar falla på plats och det är nog snart dags att länka ihop vissa delar. Han verkar i alla fall tycka att det är väldigt roligt och även fast han verkligen gillar sina belöningar så tror jag nästan att han tycker att det är minst lika roligt att få fortsätta träna. Alfons var lite ringrostig och jag fick hjälpa honom lite extra med vissa delar. Apporteringen gick riktigt bra och vi lägger fortfarande fokus på ingångarna. Fria följet så pendlade han en del i position men jag tror att jag var lite otydlig med honom och att det skapade en sorts förvirring hos honom. Han kan fortfarande inte hoppa rakt över ett hinder utan vänder alltid runt till sitt höger så han hamnar vid sidan av hindret. Det blir att fortsätta räta upp honom med belöningar åt hans vänster. Sigge fick som vanligt göra lite konster och leta efter den korv som blivit över från träningen. Leta korv är nog Sigges bästa och ju mer han får klättra runt desto roligare tycker han att det är.

Nu ska vi snart bege oss ut i mörkret igen laddade med reflexvästar och ficklampa. Man kan tyvärr fortfarande höra vissa raketer så vi tar det säkra före det osäkra och åker till skogs för våra promenader. Det är inte lätt för en som är mörkrädd att ha en raketrädd hund..

God fortsättning till er alla och på återseende!


3 kommentarer

Namn: Monica
Hemsida: http://www.gyllenbrun.se
Tidpunkt: 2012-01-03 21:56
Hej.
Det låter som ni hade ett toppennyår.
Jag blev lite avundsjuk när jag såg att ni vallade ankor. Jag måste nog kolla med Micke om det finns möjlighet att åka dit och prova.

Lycka till med träningen framöver.

Kram

Namn: Cilla
Tidpunkt: 2012-01-03 22:55
Härliga bilder - vilket ljus! Måste ha varit en mysig nyårsafton i glatt sällskap!

Namn: Pernilla
Hemsida: http://www.beardieboys.com
Tidpunkt: 2012-01-09 00:20
God fortsättning på det nya året, och lycka till med framtida planer
Jättefina kort

 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Bloggkalender